The Future is here, it’s just not evenly distributed

13.10.2019

The Future is here, it’s just not evenly distributed

Digitaalinen työhyvinvointipalvelu, Työhyvinvointi, Työelämä

Happy Healthy People -tiimi osallistui 8.-9.10. Helsingin messukeskuksessa järjestetyille Työterveyspäiville.  Suomen tärkeimmässä työterveyden ammattilaisten tapahtumassa pääteemana oli työterveyden ekosysteemi. Marja Hintikan johdolla kuulimme useita mielenkiintoisia puheenvuoroja siitä, ketkä muodostavat työterveyden ekosysteemin ja kenen tehtävä on auttaa työntekijää pysymään terveenä työssään. Toinen pääteema oli digitaalisuus ja datan hyödyntäminen työterveyshuollossa.

Optimistin silmin nykyajan työelämä on täynnä uutta ja ihmeellistä opeteltavaa. Joskus opeteltavaa tulee kuitenkin liian paljon ja liian nopeasti. Digitaalisuus ja uusien järjestelmien haltuunotto vie helposti aimo annoksen työpäivästä, jolloin turhautumista voi olla vaikea välttää. Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jari Hakanen esitti paljon keskustelua herättäneen tutkimustuloksen työuupumuksen ennaltaehkäisystä: haasteiden lisääminen on tehokkain työn tuunauksen keino työuupumusta vastaan. Tuskan ja hikipisaroiden sijaan oppimisesta pitäisi ammentaa oppimisen iloa, sillä se ehkäisee kuormittumista, lisää työn imua ja mielekkyyttä työhön.

Googlen toimialajohtaja Kati Riikonen painotti esityksessään työpaikoilla tapahtuman jatkuvan oppimisen tasapuolisuutta: ”The Future is here, it’s just not evenly distributed”. Tulevaisuuden työterveyden toimikenttä vaatii uudenlaista osaamista ja kaikenlaisen osaamisen lisäämiseksi jatkuva oppiminen tulisi mahdollistaa kaikilla ja se pitäisi erityisesti tehdä näkyväksi työpaikoilla. 

Oppiminen näkyväksi

Koska olet itse esitellyt uusia opittuja taitojasi eteenpäin työkaverillesi? Liian helposti tuijotamme omaa tonttiamme ja pitäydymme vain siinä. Jokainen työntekijä omistaa varmasti osaamista myös oman työtonttinsa ulkopuolelta. Riko kaavaa ja jaa ensi kerralla rohkeasti oppimaasi eteenpäin! Näin mahdollistat vertaisoppimisen myös niille, jotka eivät tällä kertaa saaneet nimeään koulutuksen osallistujalistaan.

Tsekkaa videolta Työterveyspäivien fiiliksiä!

« Takaisin

Kommentit 0 kpl