Maailma muuttuu - Entä me?

26.5.2019

Maailma muuttuu - Entä me?

Digitaalinen työhyvinvointipalvelu, Työelämä, Hyvinvointi

Osallistuimme 23.-24.5.2019 sosiaali- ja terveysalan Terve-Sos -tapahtumaan Oulussa. Tapahtuma kerää vuosittain yhteen sosiaali- ja terveysalan päätöksentekijöitä, kehittäjiä, asiantuntijoita ja ammattilaisia. Paikalla oli siis poikkeuksellisen hyviä esityksiä, joista heräsi arvokkaita pohdintoja ja mehukkaita keskusteluja. THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta korostikin avauspuheenvuorossaan keskustelun tärkeyttä terveys- ja hyvinvointiasioissa.

Teemana oli ”Maailma muuttuu – entä me?” ja kaksipäiväisen tapahtuman puheenvuorot kietoutuivat aiheen ympärille mielenkiintoisesti eri näkökulmia edustaen. Tapahtumasta löytyi puhujia niin Hyvinvointiteknologian, Yhteistyö- ja verkostot sekä Turvallisuus -teeman ympäriltä luotsaten nykytilaa ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Business Finlandin Johtaja Minna Hendolin esitteli Suomen terveyskentän ekosysteemin mahdollisuuksia. Toimijoita on paljon ja tämä pitäisi ehdottomasti nähdä mahdollisuutena, ei uhkana. Monimuotoisuus on Suomen vahvuus kansainvälistä kenttää ajatellessa!

 

Mielenkiinnolla seurasimme, kun teknologiaraadin syynissä oli 7 eri hyvinvointiteknologian yritystä. Yritysten tavoitteena on helpottaa ikääntyvien arkea erilaisten hyvinvointiteknologian ratkaisujen avulla. Kilpailun voitti VR-todellisuutta rohkeasti kuntoutuksessa hyödyntävä Peili Vision. Happy Healthy People -hyvinvointipalvelua pilotoidaan kesällä 2019 ikäihmisten fyysisen aktiivisuuden lisäämiseen ja pilotissa lähdemme samanlaisella rohkeudella testaamaan ikäihmisten digitaitoja.

Mitä tiedämme tulevaisuudesta? 2050-luvusta tiedämme varmaksi vain sen, että Beatlesin tuotannon tekijänoikeudet raukeavat vuonna 2058. Terve-Sos -tapahtuma loi mielenkiintoisia kuvia tulevaisuuteen ja esitteli ratkaisuja, joilla sosiaali- ja terveyskentällä voidaan vastata tuleviin haasteisiin. Mahdollisuuksia on paljon - rohkeasti vain maailmaa muuttamaan!

« Takaisin

Kommentit 0 kpl