Unelmien työpäivä

13.10.2017

Unelmien työpäivä

Digitaalinen työhyvinvointipalvelu, Työhyvinvointi, Liikunta, Työelämä

Vierailevina kirjoittajina tulevat liikunnanohjaajat Kia ja Tekla.

Hei,


Olemme Tekla ja Kia, toisen vuoden liikunnanohjaaja opiskelijoita Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta Vierumäeltä. Teemme työharjoittelua ja osana harjoittelua oli Unelmien työpäivän järjestäminen Vierumäellä. Meidän kanssa päivässä työskenteli 17 liikunnanohjauksen peruskurssilaista.


Unelmien työpäivä on osa Olympiakomitean Unelmat-liikkeelle hanketta. Se on tempaus edistämään työhyvinvointia ja päivä on avoin kaikille. Tapahtuma on valtakunnallinen ja tänä vuonna se järjestettiin ensimmäistä kertaa.  Unelmien työpäivän tavoitteena on kehittää jokaisen arkea, voidaksemme yhdessä paremmin. Päivän kaverina toimii unelmien liikuntapäivä (10.5.).


Päivän aikana järjestettiin yllätyksellistä taukoliikuntaa Vierumäen asiakkaille, opiskelijoille sekä työntekijöille. Järjestimme myös Party trick -pisteen, jossa halukkaat pääsivät kokeilemaan erilaista taukoliikuntaa. Jaoimme hyvinvointivinkkejä Vierumäen Twitter-tilillä. Päivän aikana järjestettiin myös kaksi ihanaa rentoutus tuokiota. Kaskelan aulasta löytyi fläppitauluja, joihin pystyi jakamaan omat hyvinvointivinkit, kehua kaveria ja jakaa omaa fiilistä. Kurssilaiset kehittivät myös yli 60 vinkkiä liittyen työhyvinvointiin. Vinkit laitettiin hattuun ja sieltä jokainen sai yhden piristävän vinkin kotiin viemiseksi.Flip Cup pisteellä oli tavoitteena saada parin kanssa käännettyä 10 kuppia ympäri mahdollisimman nopeasti, niin että kuppi oli pöydän reunalla väärinpäin, ja kuppi piti yrittää kääntää sormella "flippaamalla" oikeinpäin. Nopeimman ajan saanut pari palkittiin Vierumäen tuotepalkinnolla. Nopein aika oli vain 6 sekuntia! Pisteellä sai myös harjoitella kupin kääntöä ilman kisailua. Kivaa oli!


Vinkki 1: Ota kahviosta kahvi mukaan ja harjoittelu kupin kääntöä kahvin juotuasi.
Bottle Flipissä yritettiin saada vähän täytetty juomapullo heitettyä siten, että pullo jää pystyyn pöydälle. Jos yhdellä pullolla suoritus oli helppoa, niin pystyi haastamaan itseään kokeilemalla heittää kaksi pulloa pystyyn. Päivän ennätys oli huimat 5 heittoa putkeen niin, että pullo jäi pystyyn alustalle.


Vinkki 2: Vettä olisi hyvä juoda noin 1,5 litraa päivässä. Samalla tulee juotua, jotta pääset pelaamaan.


Vinkki 3: Kun kokeilet taukoliikuntapelejä, ne helpottuvat huomattavasti jos nouset seisomaan.


Päivä oli onnistunut. Iloinen ja huoleton tunnelma välittyi niin Vierumäen henkilökunnan kuin opiskelijoiden ja asiakkaiden kesken. Olisi mahtavaa, jos Unelmien työpäivän avulla saataisiin muistakin työpäivistä yhtä positiivisia. Muista siis tänäänkin jakaa hyvinvointia. Kehu kaveria ja kokeile erilaista taukoliikuntaa työtehtävien lomassa.


Pienet hyvinvoinnin teot ovat ilmaisia, jaa niitä.


Tsempukkaa työpäiviin!

Kikla


« Takaisin

Kommentit 0 kpl