Pienillä muutoksilla kohti unelmia

18.9.2017

Pienillä muutoksilla kohti unelmia

Digitaalinen työhyvinvointipalvelu, Liikunta, Asiakastarinat, Hyvinvointi

 

Viime viikolla liikuntatiloissamme pyöri Suomen kymmenen kauneinta neitoa. Miss Suomi 2017 kiertue pysähtyi kahdeksi päiväksi Vierumäelle. Vierumäen visiitin aikana finalistit pääsivät testaamaan Vierumäen monipuolista liikunta- ja hyvinvointipalveluiden tarjontaa, testaamaan rohkeutta Flowparkissa, nauttimaan Day Span saunoista sekä taltioimaan upeat kuvat urheiluhallin sporttisessa miljöössä. 


(Sporttikuvat kokonaisuudessaan @missuomiofficial -instagram-tilillä)

Tytöt saivat käyttöönsä Happy Healthy People mobiilipalvelun, jolla he voivat seurata kiireisen kiertueen aikana kertyvää liikuntaa ja arkiaktiivisuutta. Tämän vuoden finalisteihin mahtuu Vierumäellä useita leirejä viettänyt, SM- ja MM-tason entinen taitoluistelija Beata Papp, 22.

Beata muisteli Vierumäellä vietettyjä leirejä naureskellen. Hänen ollessaan n. 12 vuotias Beata ja hänen toinen silloiseen Talentti-ryhmään kuuluva taitoluistelijakaverinsa kuuluivat leirin (Beatan omien sanojen mukaan)”riehujiin”. Energiset tytöt päättivät lähteä seikkailemaan talvella, keskellä yötä, ilman kenkiä huoneen ulkopuolelle. Tyttöjen huoneen ovi meni lukkoon ja tytöt joutuivat hiippailemaan yöpuvut päällä sukkasiltaan ulkokautta lumihangessa Vierumäen Country Clubille hakemaan avainta huoneeseen. Riehuva Talentti-ryhmäläinen suoritti treeninsä kuitenkin kunnianhimoisesti ja esimerkillisesti ja lopetti kilpauransa vasta vuosi sitten. Kilpauran lopettamisen jälkeen Beata on työskennellyt mm. Karibialla risteilyaluksella luistelunäytöksissä. Kilpauran jälkeisen tyhjiön on kuitenkin täyttänyt täysin vasta Miss Suomi kilpailu.


Beatalle Vierumäki herätti mukavia muistoja kilpaurheilu ajoilta.

Liikuntaa Beata harrastaa edelleen kuntoilumielessä ja työskentelee koreografina. Kuopiolaislähtöinen Beata on asunut viimeiset kymmenen vuotta Kanadassa Vancuverissa. Kanadana ja Suomen liikuntakulttuuri eroavat Beatan mukaan hyvin paljon. Vancuverissa kukaan hänen ystävistään ei omista polkupyörää, eikä hyötyliikuntaa harrasteta juuri lainkaan. Beata ihailee suomalaisteen terveellisiä elämäntapoja; herkkuja syödään vain jälkiruoaksi, eikä jatkuvasti, kuten Kanadassa. Suomessa on enemmän kuntoliikkujia kuin Kanadassa. Kanadassa ollaan joko sohvaperunoita tai himo-liikkujia.

Toinen finalistien elämäntapaliikkuja Adriana Gerxhalija 22,  on nauttinut liikunnallisesta elämästä vasta kaksi vuotta, mutta todistanut liikunnan positiiviset vaikutukset kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Vuonna 2015, tuolloin kaupassa työskentelevä Adriana kirjoitti itselleen kassakuittiin unelmansa: ”Miss Suomi -kilpailu 2017”. Tuolloin Adriana omien sanojensa mukaan ”tykkäsi herkutella muttei liikkua” ja jälkeenpäin ajateltuna nuori neito oli usein uupunut ja ärtyisä. Adriana ajatteli kahden vuoden valmistautumisen olevan riittävän pitkä aika siihen, että hän olisi henkisesti ja fyysisesti valmis kauneuskilpailuun.

Adriana Inbody-mittauksessa Vierumäellä. 

 Adriana alkoi tehdä pikkuhiljaa pieniä muutoksia, hän aloitti kävelemällä ensin kaksi kilometriä töihin. Paluumatkan hän taittoi aluksi bussilla. Kiire aamuina Adriana hyppäsi bussiin, mutta huomasi pikkuhiljaa, että niinä aamuina, kun hän tuli bussilla, oli hän paljon voimattomampi ja ärtyneempi töissä. Kun työmatkakävelystä tuli tapa, oli helpompi kävellä myös pois töistä. Samaan aikaan Adriana alkoi vähentää herkkujen määrää ja syödä enemmän kasviksia ja hedelmiä. Adriana huomasi, että vain pienien muutosten kautta hänen oli mahdollista saada aikaan elämäntapamuutoksia, jotka kestäisivät. Muille elämäntapamuutosta suunnitteleville Adriana sanoo, ”tehkää pieniä ja helppoja muutoksia, ja huomaatte pian, että useasta pienestä muutoksesta voi tulla jotain suurta.” Adriana sai tavoitteen asettamisen jälkeen pudotettua parikymmentä kiloa, hän nauttii edelleen herkuista ja roskaruosta, mutta harvemmin, ja maku on kuulemma entistä parempi, kun herkkuja nauttii harvemmin. Myös unenlaatu on parantunut. Aiemmin hän tarvitsi 3 tunnin päiväunet, koska opiskelu- ja työpäivät tuntuivat uuvuttavilta. Adrianan perhe on erityisen onnellinen Adrinasta, joka on entistäkin iloisempi ja pirteämpi. Myös minulle Adrianan tapaamine jätti super positiivisen, jopa liikuttava fiiliksen. Adrianalle ja kilpakumppaneille tsempit tulevaan kisaan, pitäkää huolta itsestänne!


Vierumäen Happy Healthy People -tiimi seuraa Miss Suomi finalistien arki-aktiivisuutta ja liikunnallisuutta Happy Healthy People mobiilipalvelun manager-näkymän kautta koko kiertueen ajan. Pääsemme kurkkaamaan tyttöjen yhteen laskettua liikuntamäärää sekä ryhmän kokemaa fiilistä ja vireyttä. Lähetämme heille roppakaupalla tsemppiviestejä ja vinkkejä, miten pitää huoltoa omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista kiireisen kiertueen aikana.

 

Ella

« Takaisin

Kommentit 0 kpl