Tarina tuotekehityksestä

28.6.2017

Tarina tuotekehityksestä

Digitaalinen työhyvinvointipalvelu, Työhyvinvointi, Liikunta, Työelämä

Kaksi vuotta on kulunut vauhdilla! Happy Healthy People- blogin avajaisten kunniaksi ajattelin kertoa teille pikakelauksen viimeisestä kahdesta vuodesta.

Kesäkuussa 2015 aloitin kolmen muun kesätyöntekijän kanssa hyvin epätavallisen ja jännittävän kesäduunin Vierumäellä. Työsopimukseen kirjattiin sisällöntuottaja ja työtehtävänä oli tuottaa video- ja tekstimateriaalia työhyvinvoinnin mobiilipalveluun. Mobiilipalvelulla oli jo nimi, ja idean takana ryhmä Vierumäen työhyvinvoinnin ja valmennuksen asiantuntijoita. Missiona työryhmällä oli rakentaa mobiilipalvelu, joka antaisi oikeaoppiset liikuntaohjeet kaiken tasoisille liikkujille, sohvaperunasta himoliikkujaan. Lisäksi palveluun haluttiin luoda raportointinäkymä yrityksen hr:lle.

Kesäduunin alkaessa palvelusta oli jo olemassa Happy Healthy People at Work -logo sekä muutama visuaalinen esimerkki käyttöliittymästä. Lisäksi Vierumäen valmennuksen ammattilaiset olivat suunnitelleet valmiiksi eritasoisia valmennusohjelmia, joihin meidän tuli tuottaa tarvittavat digitaaliset sisällöt. Kesä alkoi valokuvaus- ja videokuvauskoulutuksella, kameran hankinnalla ja kuvausolosuhteiden rakentamisella. Kiitän vielä julkisesti erittäin kärsivällistä kuvauskouluttajaamme Markus Kangasta, jonka tehtävä oli saada meille asianmukainen oppi päähän parissa päivässä.

Kolmen kuukauden aikana kahlasimme läpi lukuisia liikunta- ja hyvinvointialan applikaatioita, sivustoja ja alan tuoreimpia julkaisuja. Tuotimme yli 100 erilaista videota, kasapäin tekstejä, vinkkejä ja powerpointteja sovelluksen toiminnoista. Tottakai jumppailimme myös itse netistä löytyvien jumppa- ja joogaohjeiden avulla saadaksemme tuntumaa liikunnallisten applikaatioiden käytöstä.

Kolmen kuukauden aikana syntyi Happy Healthy People at Work- mobiilipalvelun pilottiversio joka päätettiin antaa syksyllä yritysasiakkaiden testiin, samalla minun kesäduunini piteni. Pilottiasiakkailta saimme arvokasta tietoa mihin suuntaan palvelua ja sisältöä tulisi kehittää. Kesällä luomaamme sisällöntuottomallia ja kuvausolosuhteita hyödynnettiin urheiluopiston lukuvuoden aikana opiskelijaprojekteissa, ja hyödynnetään edelleen. Vierumäen ja Haaga-Helian liikunnanalan opiskelijat pääsevät opinnoissaan osaksi sisällöntuottoprojektia ja projekti on ollut monen opiskelijan mielestä super-opettavainen.

Lanseerasimme palvelun virallisesti liikunta- ja urheiluteknologian start up tapahtumassa Smashissä marraskuussa 2016, samaan aikaan avasimme palvelun nettisivut. Tämän jälkeen olemme työskennelleet enemmän asiakaspalvelun ja -tuen puolella, tuotekehitystä kuitenkaan unohtamatta. Nyt kesällä 2017 liikuntavideoiden määrä applikaatiossa liikkuu 500 yläpuolella. 

Tuotekhitykseen saimme myös erittäin hyvää sparrausta Finpron Luovimo -kasvu-ohjelmasta. Luovimo-kokemuksia voit kurkata viedolta. 

Lopuksi paljastan vielä syksyn kuvioista: kollegani Oili Kettunen työstää parhaillaan tutkimusta Happy Healthy People at Work -palvelun käytön vaikuttavuudesta. Alustavat tutkimustulokset vaikuttavat erittäin hyviltä. Myös tuotekehityksen puolella on luvassa uudistuksia, joihin liittyvät vahvasti Polarin syke- ja aktiivisuusmittarit :) Näistä kuulette lisää elokuussa.

Aktiivista kesää! 

Ella Korhonen,

Projektityöntekijä, Happy Healthy People at Work

 

« Takaisin

Kommentit 0 kpl